wat doen wij

Installatie

De installatie van soft- en hardware is een dagelijkse bezigheid . Bijna iedereen heeft een printer aangesloten aan de computer of via WiFi.
Wij kunnen u helpen met de aansluiting van dergelijke randapparatuur. Als u een intern netwerk wilt aansluiten in uw huis waarbij alle computers in verbinding staan met elkaar dan is dat  geen probleem. Alles wat met computers te maken heeft is te installeren, van faxapparaten tot webcams, niets is te gek.

Virus Verwijderen

Helaas circuleren er veel virussen rond waarbij veel computers worden getroffen. Indien u een virus hebt of denkt te hebben, sluit dan de computer zo snel mogelijk af en bel , Wij zullen in overleg met u zo snel mogelijk bij u langs komen en ervoor zorgen dat u weer snel verder kan werken.

WiFi / Network instellingen

Een netwerk configuratie gaat vaak gepaard met het instellen van uw internetverbinding. Als u een internetverbinding aanvraagt bij een provider (KPN, Ziggo, xs4all, etc.) dan krijgt u een router met daarbij accessoires. Hiermee kan er een netwerk configuratie worden gemaakt. Het maakt niet uit hoeveel computers u heeft binnen het netwerk, ze kunnen allemaal worden aangesloten.

Indien u problemen heeft met het instellen van een netwerk configuratie, bel dan met ons, wij helpen u graag verder.

Onderhoud

Onderhoud aan uw pc is belangrijk, het updaten van programma’s en computeronderdelen zorgt ervoor dat uw PC veilig en snel blijft. Doordat programma’s veranderen zijn updates of zelfs vervanging van software nodig. Met hardware gebeurt hetzelfde, door de komst van krachtigere besturingssystemen is het van belang dat bijvoorbeeld de videokaart moet worden vervangen of dat er extra RAM geheugen in uw computer moet worden geplaatst.

Als u merkt dat uw computer wat trager wordt, kan het betekenen dat u te veel data of te zware programma’s op uw computer heeft staan, of dat er een opschoning nodig is van oude bestanden.
Bel gerust met ons voor een passende oplossing, dit hoeft niet veel geld te kosten.

Beveiliging

Beveiliging van uw computer is misschien wel één van de belangrijkste aspecten, zonder beveiliging heeft u binnen de kortste keren een virus te pakken. Beveiligingssoftware zorgt ervoor dat virussen geen of nauwelijks kans hebben om uw computer softwarematig te beschadigen. Programma’s die ervoor zorgen dat virussen niet kunnen binnen dringen zijn bijvoorbeeld AVG, Norton en McAfee. Virussen kunnen data wissen, zodat uw bestanden niet meer kunnen worden geopend.

Mocht u ondanks geïnstalleerde beveiligingssoftware toch vermoeden een virus te hebben , bel gerust, wij hebben meestal een oplossing voor dit probleem.

Advies

Voor enkel advies kunt u ook op onze hulp rekenen. Er zijn vaak aanbiedingen van computers in diverse reclamefolders of in de computer winkels. Hoe weet u nu welke aanbieding bij u past en of de prijs goed is? Wij staan voor u klaar om deze vragen te beantwoorden en zorgt dat u goed en eerlijk wordt geholpen. Advies over het vervangen van onderdelen of randapparatuur zoals printers, scanners en draadloos internet behoort ook tot de mogelijkheden. Aarzel niet en bel ons op.

Onderzoek

We lopen samen met u de programma’s en gegevens door die op uw computer staan en die onnodig zijn voor u als gebruiker. Nadat we dit hebben gedaan en de onnodige programma’s en data hebben gewist van uw computer, starten we de computer opnieuw op. U zult merken dat uw computer meteen een stuk sneller is, we laten u zien hoe dit stap voor stap werkt en daarbij zullen we een update geven aan uw computer zodat u de komende maanden weer verder kunt zonder problemen.

Data Recovery

Gegevensherstel (Engels data recovery) is het terughalen van gegevens van mediadragers, zoals een harde schijf of USB-stick, die verloren lijken te zijn. Veelal staan deze verloren gewaande gegevens nog gewoon op de desbetreffende mediadrager, maar zijn zij door de een of andere reden niet direct meer opvraagbaar, waardoor deze via omwegen weer tevoorschijn moeten worden gehaald. Helaas is hier geen garantie op te geven dat het altijd lukt, maar

rkloek verzorgt naast het recoveren van data ook het minstens net zo belangrijke vernietigen van gegevens.

Herinstallatie

Een herinstallatie kan worden uitgevoerd als na het wissen van onbelangrijke programma’s en bestanden de computer nog steeds niet goed of langzaam functioneert.

Een herinstallatie is in feite een soort reset van uw computer waarbij het besturingssysteem opnieuw wordt geïnstalleerd. Alle gegevens gaan verloren tijdens een herinstallatie van windows, vandaar dat alle belangrijke gegevens worden opgeslagen op bijvoorbeeld een externe harde schijf. Afhankelijk van de hoeveelheid data neemt dit totaal zo’n 3 a 4 uur in beslag. Het voordeel is dat uw pc compleet virusvrij is en weer als nieuw, vaak is het een idee om wat extra geheugen in uw computer te plaatsen waardoor modernere programma’s sneller werken.

Scheiding / uit elkaar gaan

Helaas is het bekend dat niet iedere scheiding of het uit elkaar gaan van partners/geliefden even goed gaat en dat daarbij veel zeer kan komen kijken.
Wij kunnen dat uit elkaar gaan niet tegengaan of oplossen, maar bij twijfel kan na scheiding het thuisnetwerk, de computers/tablets/smartphone nagekeken worden op spyware of andere ongewenste controlesystemen en opgeschoond worden of opnieuw ingericht worden.

Nog veel meer..

Naast al deze service die wij bieden is er eigenlijk nog veel meer, denk daarbij aan  het op weg helpen in Word, Excel en PowerPoint, het op weg helpen met fotoshop.
aanvragen en instellen van uw eigen domeinnaam, inclusief mailinstellingen.
Niets is ons vreemd of uniek als het om computers gaat, uw probleem is voor ons een dagelijkse bezigheid.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.rkloek.nl/werkzaamheden/